Vingerafdruk

Referenties

Referenties

image
Veiligheidsregio Noord Holland Noord

Anton Wildoer - Manager Zorg- en Veiligheidshuis Noord-Holland Noord

Op 12 oktober een mooie themaochtend gehad over mensenhandel, mede georganiseerd door Jelske. In het voortraject toonde ze grote kennis en een enorme betrokkenheid op het onderwerp. De dag zelf was ze dagvoorzitter, een taak die ze met een vanzelfsprekende flair vervulde. Goed voorbereid en niets aan het toeval over latend heeft ze de ochtend op een professionele manier begeleid. Wij waren heel blij met de manier waarop je eerst Comensha vertegenwoordigde in de voorbereiding en je eigen bedrijf op de dag zelf als dagvoorzitter. Dank nog hiervoor!

image
Openbaar Ministerie

Maarten Noordzij - Senior Officier van Justitie (Openbaar Ministerie Arrondissementsparket Oost-Nederland)

Ik heb in een aantal projectmatige bijeenkomsten en (grootschalige) congressen met Jelske van Leeuwen mogen samenwerken. Jelske kan met recht een vakspecialist mensenhandel genoemd worden. Zij is uit en thuis in het delict (en alle verschijningsvormen van uitbuiting) en kan hierover op een begrijpelijke en toegankelijke manier communiceren met mensen die dat niet zijn. Ze weet haar weg goed te vinden in het complexe werkveld met vele netwerkpartners. Ze kan deze partners met enthousiasme en overtuiging meenemen met haar ideeën/oplosstrategieën, en tilt daardoor de (integrale) aanpak van mensenhandel naar een hoger niveau. Het was buitengewoon plezierig met haar samenwerken.

image
SIT Amsterdam (School for International Training)

Fiona Kirk (she/her) Internship and Program Coordinator, International Perspectives on Gender and Sexuality

 

Jelske gave a guest lecture during SIT’s 2023 summer program ‘Human Trafficking, Sex Trade, and Modern Slavery in Europe’. Jelske is knowledgeable and gave helpful context to our students about human trafficking in the Netherlands. She gave a detailed overview of the 4 Ps of human trafficking, which complimented student’s prior knowledge on the topic well. It was also useful for students to learn about CoMensha and Jelske’s role there which brought the theory into practice.

image
Stevig

Marcel Lieskamp, projectleider programmatische verkenning dader of slachtoffer van seksuele uitbuiting

Ik werk samen met Jelske aan het verkennend programma: Dader of slachtoffer van mensenhandel (seksuele uitbuiting). Dit in opdracht van Stevig en CoMensha. Zij is plaatsvervangend programmaleider en vervult deze rol met verve.  Jelske is open minded, creatief, gedreven, enthousiast en zit voortdurend vol met ideeën. Haar levensmissie is zinvol bezig zijn voor de samenleving met respect en aandacht voor de minder bedeelden.  Ze is van veel markten thuis. Zet haar voor een groep, dan wordt er met aandacht geluisterd. Laat haar een publicatie schrijven, dan weet je dat de boodschap aankomt. Laat haar een groep leiden, dan krijg je synergie. Laat haar een onderzoek doen, dan krijg je betrouwbare en valide uitkomsten.
Kwaliteiten die passen bij een goede projectmanager. Een project is van ‘a tot z’ bij haar in goede handen. Ze weet de deelnemers bij elk project en elke innovatieve ontwikkeling altijd te motiveren en legt daarbij ‘gouden’ verbindingen. Jelske verstaat haar vak als criminologe en onderzoeker. Maar bovenal is zij een prachtig mens; een mensenmens.

image
Leerlingalert

Petra van den Berg, programmaleider Alertprogramma (Leerlingalert)

Jelske kwam uit zichzelf op de lijn. Omdat ze graag het verschil wil maken voor jongeren. Omdat ze onze ambitie deelt: dat jongeren veilig opgroeien en niet verstrikt raken in een crimineel netwerk. Bizar hoe snel ze zich de lescontent eigen wist te maken - en hoe natuurlijk ze voor grote groepen staat. Deskundig, betrouwbaar en gewoon een heel mooi mens, die je graag in je team wilt hebben.

image
CoMensha

Marcus de Koning-Man (Projectleider / Adviseur Aanpak Mensenhandel, CoMensha)

“​Ik heb Jelske van Leeuwen als aandachtsfunctionaris mensenhandel bij Veilig Thuis leren kennen en haar vastberadenheid en doortastendheid om de aanpak van mensenhandel verder vorm te geven sprak mij erg aan. Iemand die de daad bij het woord voegt en dat is hard nodig bij de aanpak van dit complexe probleem.”

image
Overweeghuis Nijmegen Arnhem

Jan-Remt Mellema, projectmanager en bestuurslid Stichting Overweeghuis Nijmegen Arnhem

Wij zijn in contact gekomen met Jelske omdat ons Veiligheidsplan toetsing en expert input nodig had. Dat heeft Jelske zeer voortvarend opgepakt vanuit haar brede kennis als veiligheidskundige en haar specifieke kennis van de wereld van sekswerkers en de ketenpartners in het veld. Het trof mij dat zij niet alleen commentaar leverde, maar ook direct constructief bijdroeg aan de realisatie van een goed plan. Dat alles binnen strakke tijdlijnen en in uitstekend overleg met elkaar.

image Gemeente Nijmegen
Gemeente Nijmegen

Kirstie Schmitz-Loke, Regionaal projectleider aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling

“Als je denkt dat je te klein bent om een verschil te maken, heb je nog nooit de nacht met een mug doorgebracht.” – Afrikaans gezegde

“Bovenstaande typeert Jelske, ik heb haar leren kennen tijdens het ontwikkelen van de Webinar Stalking.
Een harde werker die meer uren in haar dag heeft dan anderen…
Ze ziet mogelijkheden en dan is nee of kan niet geen optie.
Mensen weten dat ze op jou kunnen bouwen. Kijk om je heen en zie wat dit oplevert!

In de toekomst komen wij elkaar zeker tegen.”

image
Avans Hogeschool

E. ter Horst, docent AVD IVK/BSK Avans Hogeschool

“​Jelske is een professional in het complexe werkdomein van mensenhandel en veiligheid "achter de voordeur" die we hard nodig hebben om deze problematiek aan te pakken. Ze is een expert in haar vakgebied, gedreven en ambitieus en daarbij ook nog eens een superleuk mens waar je mee kunt lachen (ook heel belangrijk!). Ze blijft steeds "state of the art" doordat ze alle kansen grijpt om zich door te ontwikkelen. Ze weet te binden en te boeien als je met haar werkt en als ze voor een groep staat, waardoor ze mensen enthousiasmeert en bewust maakt van de noodzaak om kwetsbare en vaak onzichtbare groepen in de samenleving op de sociale veiligheidsagenda te krijgen en te houden!“”

image
GGD Gelderland-Zuid

C. Bouman, beleidsmedewerker rampen- en crisisbestrijding / crisis coördinator GGD Gelderland-Zuid

“​Sinds begin dit jaar werk ik samen met Jelske op het gebied van PSH bij rampen en ongevallen. Jelske is een zeer bevlogen, gemotiveerde en deskundige collega. Jelske is stressbestendig, analyserend en overstijgend qua denken en handelen. Zij heeft laten zien in een politiek bestuurlijk gevoelig dilemma op tactisch niveau adviserend te kunnen handelen, denkt in mogelijkheden. Jelske is een zeer prettig persoon om mee samen te werken. Met recht kan ik haar een zeer waardevolle collega noemen.”

image
Openbaar Ministerie Oost-Nederland

H. Bekker, Openbaar Ministerie Oost-Nederland

“​Jelske van Leeuwen ken ik als een zeer betrokken en kundige voorzitter van en deelnemer aan het “actieoverleg Veilig Thuis”. Ze weet de deelnemende ketenpartners op een prettige en efficiënte manier met elkaar te verbinden en denkt mee in mogelijke oplossingen en/of aanvullende acties. Zo wordt er een plan gemaakt om complexe probleemsituaties wat dragelijker, veiliger en overzichtelijker te maken.”